Saturday, 25 February 2017

Tips Penjagaan wajah bagi muka yang berjerawat

AMBIL BERAT TEKNIK CUCIAN WAJAH >>>>>> LANGKAH 1

Jika kita mengalami masalah jerawat yang sangat teruk seeolok-eloknya elakkan heavy facial.

Gaiss u tahu tak kita boleh amalknanya sendiri di rumah. Cuma jangan ambil enteng perkara tentang penjagaan wajah. Jika u follow tips kak zura, confirm kulit u akan menjadi cantik. Dengan syarat u kena sabar.

Jerawat teruk menunjukkan kulit mengalami keradangan, Kulit perlukan pemulihan terlebih dahulu.
Macam mana nak atasi jika u dah cuba macam-macam produk tapi hasilnya menghampakan.

Ikuti step ini :

1. Cuci lembut dengan oleskan 5 dap make-up removal. Make up removal wajib pakai tau. Buka menanggalkan make-up semata. Make-up removal juga mampu menanggalkan sel kulit mati. Confirm jatuh bersepai Sel Kulit mati. Ikut suka nak guna jenis apa. Pastikan pilih yang bebas bahan kimia. Kak Zura guna NW Make-up removal. Selamat dan berkesan.

2. Bilas dengan Span dengan sentuhan paling lembut.

3. Oleskan dengan cleanser dan bilas.

4. Steam muka dengan hot steam supaya dapat mematikan kuman yang ada pada jerawat dan kemudian lap secara dap dap dengan kapas.

5. Bagi yang mempunyai masalah kulit teruk, tidak digalakkan sama sekali menggunakan scrub. Scrub akan memberi tekanan pada kulit muka dan membuatkan bertambah rosak.

6. Jadi untuk masalah begini masker yogart sejuk digunakan untuk memberi kelegaan pada kulit. Anda juga boleh menggunakan masker daripada hampas buah-buahan.

Contoh, kisar epal dan tapis. Airnya diminum dan hampasnya dibuat masker. Masker Epal dapat membantu menyembuhkan keradangan. Kak zura lebih suka guna masker protein. Lebih halus dan mulus. Seperti telur, soya, susu.

7. Selepas letak masker, biarkan beberapa minit dan kemudian bilas perlahan.

8. Oles dengan toner dan pelembab untuk memberi sentuhan lembut pada wajah tanpa mencederakan kulit. Pilihan kak zura sudah semestinya Nutriwhite. Nak tahu lebih lanjut pm ikat tepi. Saja nak info, NW ni khas dicipta untuk kulit orang asia.


Kita akan sambung Step seterusnya untuk membantu menyelesaikan masalah kulit berjerawat teruk.

Share From Our Heart,
With love,

azura yusop
011-10753394
azuraredhuan@gmail.com
SID 1211475

1 comment:

  1. jerawat tulah yang menyebabkan keyakinan kita jatuh merudum

    ReplyDelete


Assalamualaikum dan salam sejahtera khas buat semua pengunjung blog saya. Nama saya nur azura bt mohamad yusop. Saya seorang guru pendidikan khas. Saya sudah berkeluarga dan mempunyai 2 orang anak lelaki yang comel.
Saya juga merupakan seorang Jurulatih SPA dan dan Pengedar Sah Shaklee. Kepakaran saya dalam bidang kecantikan. Fokus utama saya ialah membantu wanita yang mempunyai masalah dalaman dan kecantikan untuk kelihatan lebih cantik dan sihat
♥ Copyright © Azura Yusop | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse