Wednesday, 1 February 2017

APA ITU VIVIX ?

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua pembaca blog Kak Zura. Kali ini kak zura ingin berkongsi tentang apa itu VIVIX. Selalu orang mendengar Vivix tapi, benda apa Vivix tu. Kita kenali Vivix dengan lebih mendalam lagi. Nama Vivix sangat unik dan telah di pattern kan. Maksudnya belum ada lagi pencipta supplemen yang cetak rompak bahan dalam vivix untuk dijadikan supplemen mereka. 


Dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular. 

Terdapat empat mekanisme utama penuaan pada tahap sellular ialah :

Jom kita lihat, apa itu 4 mekanisme penuaan pada tahap sellular.


1. Kerosakan DNA

Setiap hari, sel-sel dalam tubuh badan kita diserang oleh hampir SEJUTA SERANGAN YANG MEROSAKKAN DNA. Serangan-serangan ini, merosakkan pengkalan data genetik yang menghasilkan satu kesilapan dari yang asal dan akan mengganggu fungsi sel dan kepanjangan umur. Apabila sel DNA badan mengalami kerosakan, badan kita akan mengalami kemerosotan DNA dan mengundang hadirnya pelbagai jenis penyakit. DNA yang rosak, lama kelamaan menampakkan badan kelihatan tua dari usia. Tua inu juga disebabkan badan kita terpaksa menampung bebanan penyakit-penyakit pada tahap sellular. 

2. Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang umur kepada tahap kemerosotan umur pada tahap sellular. Ramuan yang  terdapat dalam vivix mengaktifkan satu satu pengawalan genetik  utama yang menolong melambatkan penuaan  tahap selular. 


3. Pengeluaran tenaga yang kian menurun

Penjana tenaga dalam sel menghasilkan tenaga yang diperlukan oleh badan. Apabila penjana tenaga menurun, fungsi sel juga turut menurun. Ramuan dalam vivix boleh menggalakkan pembentukan penjana tenaga untuk meningkatkan tenaga dalam sel. 

4. Penimbunan Protin AGE

Apa itu AGE? Umur ke? Bukan....AGE ialah advanced glycation end product yang boleh menyebabkan kerosakan tahap selullar yang akan mengganggu kesihatan sel. Penimbunan Protin AGE ini adalah melalui pemakanan yang setiap hari kita makan, , persekitaran yang kurang sihat dan gaya hidup tidak cergas. Aktiviti ini lama-kelamaan menyebabkan berlakunya penimbunan Protin AGE. Penimbunan yang sedikit ini lama-lama menjadi bukit dan akan merosakkan sel dalam badan seterusnya boleh mengundang pelbagai jenis penyakit tua.

APA YANG VIVIX BOLEH BANTU IALAH :

Di dalam kajian makmal, Ramuan dalam vivix telah memberi kesan terhadap 4 mekanisme tersebut dan membantu merawat punca 4 mekanisme penuaan. 

1. Vivix bertindak melindungi dan memperbaiki selullar DNA yang mengalami kerosakan. Setiap hari, berjuta DNA dalam sel akan musnah, rosak dan keradangan berlaku dengan cepat. Contohnya, Sel kanser akan membiak dengan cepat apabila DNA dalam sel musnah. 

Adakah DNA penting ? DNA sangat penting kerana DNA ialah kod yang menentukan karaktor pada organisme. DNA perlu dijaga dan dilindung. 1g DNA memegang info 1 trillion CD's. Apabila penuaan berlaku dengan cepat, DNA menjadi semakin ringan dan kurang untuk memegang mmaklumat. Vivix dapat membantu melindungi DNA daripada rosak dan musnah. 

2. Vivix memberi kesan positif kepada pengawalan genetik. Dalam setiap sel kita ada kromosom. Kromosom ni la yang dikatakan sebagai DNA kita. Pada kaki kromosom ni adalah disebut sebagai telomere. Ini rupa kromosom kita. Kromosom duduk dalam sel. Maknanya dalam setiap sel ada kromosom ni. dan telomere tu dihujung setiap kromosom tu. Contohnya dari bayi sehingga umur 25 tahun sel kita lebih banyak membahagi dan kurang yang mati. Apabila umur mencapai 25 tahun ke atas, sel yang mati semakin banyak. Sel mati sebab telomere cepat memendek.

Apabila sel ini  mati, tiada la telomere ni, sebab telomere duduk dalam sel. Apabila sel kurang membahagi, itulah penyebab kita jadi cepat sakit, terdedah kepada penyakit. Setiap sel mempunyai telomere. Badan kita mempunyai berjuta-juta sel.Jadi dengan pengambilan vivix, membantu kita kawal genetik kerana genetik ni duduk dalam DNA. Kita elakkan DNA tu daripada rosak dan mati.


3. Vivix menggalak pembentukan mitochondria iaitu menambah pembentukan tenaga pada sel. Mitichondria ialah organel yang penting untuk sel bantu jana kuasa tenaga. Nutrien yang dimakan akan bertukar menjadi tenaga untuk membantu sel membuat kerja. Mitochondria sangat penting untuk sel membuat proses untuk pertumbuhan sel yang baru. sel yang baru tumbuh akan lebih bertenaga dan sihat. 


Sekiranya proses penuaan berlaku dengan cepat, tenaga pada sel akan berkurangan. Pengambilan Vivix boleh membantu pertumbuhan mitochondria yang banyak dan sel tenaga yang dihasilkan lebih sihat. 

4. Vivix membantu melambatkan pembentukan protin AGE. Penuaan berlaku dengan cepat apabila perfomance sel berkurang. Penghasilan atau penimbunan AGE protin yang tinggi dalam badan boleh mengundang pelbagai penyakit. 

Penimbunan AGE protin adalah disebakkan pemakanan yang tinggi bahan pengawet, pewarna, fast food, makanan bergoreng yang diambil akan menyebabkan sedikit demi sedikit pembentukan AGE protin. Lebihan gula dalam badan yang tidak digunakan akan bergabung dengan protin dan menyebabkan pertambahan AGE Protin. 

Pengambilan vivix secara konsisten bantu melambatkan proses penimbunan AGE protin. 


  BAHAN-BAHAN YANG TERKANDUNG DALAM VIVIX1- Anggur Muskat (Muscadine Grapes)

Dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Anggur muskat dan bijinya adalah sumber terbaik antioksidan, mempunyai ciri antiradang dan merupakan anggur yang paling tinggi nilai resveratrol.

Resveratrol adalah polyphenol yang dipanggil phytoalexin mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol berbanding anggur lain. Anggur ini juga, mengandungi asid ellagik (satu pythonutrien yang tidak dijumpai pada anggur-anggur lain) Asid ellagik ini, berfingsi MEMBANTU menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

10 FAKTA ANGGUR MUSCADINE 

Anggur muscadine tumbuh semulajadi ditempat yang panas dan lembab berlainan dengan anggur lain yang memerlukan tempat sejuk dan dingin. Ia dikenali sebagi super grapes kerana saiznya yang boleh membesar sebesar BOLA GOLF. Anggur muscadine mempunyai kulit yang keras dan tebal berbeza dengan anggur biasa yang mempunyai kulit yang lembut dan nipis.

Anggur muscadine tidak perlu di sembur dengan air dan bahan kimia  kerana anggur muscadine boleh menahan suhu panas dan mampu melindungi dirinya dari bakteria dan fungus. Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom , anggur muscadin mempunyai 20 pasang lebih 1 kromosom daripada biasa yang menjadikannya lebih tahan lasak dan mampu merawat dirinya apabila diserang serangga dan burung. Bukan itu sahaja kerana ia merupakan satu-satunya anggur yang tidak memerlukan semburan racun perosak !

Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham , Massachusetts pada tahun 2003 , anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity ) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji. 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding BLUEBERRIEs. Kaya dengan antioksida yang dikenali sebagai Oligomeric proanthocyanidins(OPC). OPC dikatakan mempunyai kuasa antioksida yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin E.

Ia mempunyai kadar RESVERATROL  6x lebih tinggi dari anggur merah. Ia satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid – anti kanser dan anti radang. Shaklee menggunakan keseluruhan buah anggur; kulit, isi & bijinya kerana:-

Antioksida & phytonutrients yang tinggi dalam kulit anggur. Kandungan Resveratrol yang tinggi di dalam biji anggur. 2- Elderberi Eropah

Tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutamanya Influenza B. Berri mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksida yang kuat, dengan demikian mengukuhkan sistem immune melawan jangkitan virus dan bakteria.

Elderberry juga kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin yang memberi kesan anti radang. Elderberry bukan saja kaya dengan antioksida, tetapi juga vitamin A, B dan C dan juga nutrien seperti asid amino, carotenoid, tannin dan rutin. Ekstrak elderberry ini, juga berkesan terhadap yis, astma, batuk, sesak hidung, sakit dada dan diabetis. Ia juga boleh merendahkan tahap kolestrol LDL yang merupakan salah satu penyumbang kepada penyakit kardiovaskular.

Justeru Elderbery mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular, , serangan jantung, strok, bell pulsi dan pelbagai penyakit merbahaya. Jangan tak tahu, elderberry juga boleh membantu mengurangkan kadar stress, membantu sistem penghadaman dan pencernaan.
3- Polygonum Cuspidatum (Knotweet Jepun)

Sejenis pokok saka terbesar di Asia. Sumber semulajadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.


4- Lobak Ungu

Sumber vitamin A terbaik mengandungi fitokimia ANTHOCYANIN iaitu sejenis antioksidan yang kuat dan tertinggi yang membantu anti-bakteria, anti-radang penyakit, mengurangkan penyakit koronari (risiko penyakit jantung) serta bagus utk penglihatan.Jika anda ingin mengamalkan vivik untuk kekalkan kesihatan anda ataupun anda mempunyai masalah kesihatan,  Vivix adalah cadangan yang terbaik untuk membantu merawat permasalahan kesihatan anda.

Apa kata mereka tentang VIVIX. Ini kisah benar pengalaman ibu sembuh asbab vivix dengan izinNYA. VIVIX OHSEM


Azura  SID 1211475
No tel: 011-10753394
Your trusted Shaklee Independent Distributor
COD covered area Shaklee Pekan, Shaklee Gambang, 
Email : azuraredhuan@gmail.com

No comments:

Post a Comment


Assalamualaikum dan salam sejahtera khas buat semua pengunjung blog saya. Nama saya nur azura bt mohamad yusop. Saya seorang guru pendidikan khas. Saya sudah berkeluarga dan mempunyai 2 orang anak lelaki yang comel.
Saya juga merupakan seorang Jurulatih SPA dan dan Pengedar Sah Shaklee. Kepakaran saya dalam bidang kecantikan. Fokus utama saya ialah membantu wanita yang mempunyai masalah dalaman dan kecantikan untuk kelihatan lebih cantik dan sihat
♥ Copyright © Azura Yusop | All Rights Reserved | Design by JassmineRosse